Overweeg je gesprekstherapie of relatietherapie? Dan heb je groot gelijk dat je eerst op zoek gaat naar informatie. En uiteraard ben ik blij dat je ook mijn website en die van mijn collega Daniel bezoekt. Hier vind je nuttige informatie en een helder antwoord op de vele vragen die cliënten stelden en waarmee jij wellicht ook rondloopt.

We werken ook met videogesprekken - via Zoom. Zoom is beveiligd en heel gebruiksvriendelijk. In wezen verandert er niet veel, alleen verloopt het gesprek ietsje anders. We sturen jullie dan een uitnodiging. Gewoon aanklikken en dan zit je meteen met ons in een online kamer. Wel is het fijn als het eerste gesprek in levende lijve kan doorgaan.

Veelgestelde vragen:

Toon alles | Verberg alles

Hoelang duurt een sessie?
Een koppelgesprek duurt 70 minuten. Een individuele sessie duurt 70 minuten.

Hoeveel kost een sessie?
Een koppelgesprek kost 140 euro voor 70 minuten (vanaf 1/6/2024, voor nieuwe aanmelders).
Een individuele sessie kost 80 euro en duurt 70 minuten. Een supervisie sessie kost 90 euro en duurt 70 minuten.

Ik heb voor of na elke sessie 20 minuten tijd nodig om het dossier te kunnen bijwerken, het volgende gesprek voor te bereiden, en eventueel contact op te nemen met doorverwijzers of derden. Deze 'indirecte tijd' zit telkens in de kostprijs verrekend.

Is er terugbetaling mogelijk?
Er wordt nog steeds geen algemene terugbetaling voorzien voor relatietherapie door de overheid. Partnerrelatietherapie wordt evenmin vergoed door de mutualiteiten.

Hoe kan ik betalen?
Je kan overschrijven of het bedrag cash betalen aan het einde van elke sessie. Mijn rekeningnummer: BE51 9730 5562 2662, ARGENTA Bank Antwerpen - BIC ARSPBE22. Ik heb geen mogelijkheid tot betalingen met bankcontact of smart phone (beetje old school, I know).

Wanneer zijn er gesprekken mogelijk?
Ik werk overdag van maandag tot vrijdag.

Hoe lang is de wachtlijst?
De wachttijden zijn wisselend. ik probeer je steeds op zo kort mogelijke termijn een eerste afspraak te geven. Momenteel (eind 2022) zit mijn agenda meestal zo'n vier maanden vooruit vol. Mensen vragen dan uiteraard vaak naar een doorverwijzing, maar bij goede collega's is de wachttijd vergelijkbaar of langer. Geduld baart dan rozen.

Hoe vaak kom ik op gesprek?
Mensen komen aan het begin van een begeleiding vaak 1 maal per week of per twee weken op gesprek. Dit wordt dan in een verdere fase afgebouwd. Ik laat de beslissing betreffende de frequentie van de gesprekken over aan de cliënt zelf, zodat rekening kan gehouden worden met jouw praktische en financiële mogelijkheden. Soms zal hierin wel een expliciet advies geformuleerd worden. Dit advies is uiteraard niet bindend.

Hoe verloopt een eerste gesprek?
Een eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin we de aanleiding tot contactname, jouw verwachtingen en doelstellingen verkennen en verduidelijken. We bespreken jouw huidige levenssituatie en relevante situaties en periodes uit het verleden. Kortom, we stellen veel vragen om inzicht te krijgen in de moeilijkheden waarmee je komt, in wat er nog goed gaat, en jouw verwachtingen met betrekking tot de begeleiding. Aan het einde van dit eerste gesprek wordt kort uitgelegd wat je verder kan verwachten van de gesprekken en plannen we een vervolgtraject. Indien toch blijkt dat ik je niet verder kan helpen ga ik voor jou op zoek naar andere hulpverleners/instanties die je daarbij beter van dienst kunnen zijn.

Hoe maak ik een eerste afspraak?
Vul het contactformulier in en ik contacteer je meestal binnen de 48 uur en uiterlijk binnen de 72 uur.

Wat als ik niet aanwezig kan zijn op een afspraak? Kan ik een sessie annuleren?
Tot 48 uur op voorhand kan je een sessie kosteloos annuleren of verplaatsen, geen probleem. De kans is groot dat ik nog iemand anders kan blij maken met die vrijgekomen plek. Daarna reken ik de helft van de sessie aan (ook als jullie een hele goede reden hebben, zoals een zieke babysit, een deadline, overmacht.. ik weet dat het lullig is. Als jullie starten ga ik ervan uit dat jullie akkoord gaan met deze regeling).

Kan ik mijn kinderen/mijn baby meenemen naar een sessie relatietherapie?
Nee, het spijt me. Je kan je kinderen/ je baby niet meenemen naar een sessie relatietherapie.

Ik zal te laat zijn op mijn afspraak, wat nu?
Wij vragen je stipt aanwezig te zijn, niet te vroeg, niet te laat. Indien je toch te laat bent, gelieve ons dan een seintje te geven. Deze tijd wordt in mindering gebracht van de sessie zodat de verdere agenda niet in het gedrang komt.

Ik heb een vraag, mag ik mailen?
Er worden geen inhoudelijke zaken gecommuniceerd of besproken via mail. Indien je toch dringend iets wenst te bespreken, gelieve hiervoor een afspraak te maken. Voor meer informatie, een afspraak te maken, enkele dagen voordien te annuleren of verplaatsen kan je me uiteraard wel per mail contacteren.

Crisis, wat nu?
Indien er sprake is van een noodsituatie, bel je naar de huisarts, of de wachtdienst of begeef je je naar de spoeddienst van een ziekenhuis. Het is niet mogelijk dat je zonder afspraak bij de therapeut komt. Wij zijn geen crisisdienst. Je kan in dat geval wel met ons contact opnemen voor het vastleggen van een afspraak.


Is jouw praktijk goed bereikbaar met de auto?
Neen... Als je met de auto komt, hou er dan rekening mee dat er veel wegenwerken zijn in Antwerpen. Door de knip van de leien is de stad extra filegevoelig. Parkeerplaats vinden in de buurt van de Wetstraat is ook niet altijd evident, soms onmogelijk. In de buurt is er bovendien veel eenrichtingsverkeer. Bezint dus eer ge begint, als je met de auto komt. dat geeft soms veel stress. Mijn praktijk is gelukkig wel goed bereikbaar met de fiets en met trein, tram en bus! Je parkeert je auto snel en gratis op een van de park and rides (P+R) aan de rand van de stad. Nadien reist je verder met de tram, bus of fiets naar de Westtraat in de Seefhoek: https://www.antwerpen.be/nl/info/54886075cca8a7f8588b4799

Doe je ook videogesprekken?
Ja, ik werk met videogesprekken. In wezen verandert er niet veel, alleen verloopt het gesprek ietsje anders. De kwaliteit blijft natuurlijk gewaarborgd. Het platform Zoom is veilig en heel gebruiksvriendelijk wanneer je het één op één gebruikt. https://zoom.us . Je krijgt dan van mij een uitnodiging, een ‘Join Zoom Meeting’. Geluids- en beeldkwaliteit zijn prima. Gewoon de link aanklikken en dan zit je meteen met mij in een online video gesprek. Wereldwijd zijn er positieve ervaringen met EFT op afstand. Wanneer een koppel voor dezelfde camera zit, zitten ze automatisch dichtbij elkaar. Het helpt wanneer zowel de therapeut als het stel 'relatief groot' in beeld is, zodat je elkaars gezichtsuitdrukkingen kunt volgen. Videogesprekken zijn handig voor mensen die ver weg wonen en/of de files willen vermijden. Het is ook heel logisch dat mensen koudwatervrees hebben. Die schroom had ik in het begin ook. Probeer het eens, het werkt verrassend goed. Een client was enthousiast en gaf de volgende feedback: Gisteren had ik met mijn vriendin voor het eerst een online sessie met onze relatietherapeute Jasmien, Ikzelf ben een leek in de virtuele wereld, zelfs nog nooit geskyped, maar dit programma, Zoom, werkte prima, wij hebben amper een verschil gemerkt met de normale sessies bij Jasmien thuis, we spraken gewoon een uur af, computer stond klaar en plots zat Jasmien daar voor ons, in haar vertrouwde kader, wij twee thuis, het gesprek begon en na een uur besefte we dat dit systeem prima is voor ons soort gesprekken, ik zat er helemaal in. B.

We zijn geprogrammeerd om enkele dierbaren lief te hebben die ons steunen en beschermen tegen de turbulenties en de stormen van het leven.
— Sue Johnson
 
All of us, from cradle to grave, are happiest when life is organized as a series of excursions, long or short, from the secure base provided by our attachment figure(s).
— John Bowlby, 1988 (Brits psychiater die de hechtingstheorie ontwikkelde)
the-creative-exchange-sAMmA7cUnWk-unsplash.jpg